Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и една супена лъжица брашно. Оставете маята да шупне.
Изсипете брашното в купа. Прибавете солта и зехтина. Изсипете маята. Добавете около 2 ч.ч. топла вода.
Замесете меко и леко лепнещо тесто. Ако е необходимо, прибавете още вода.
С намазнени ръце оформете хлебчето, като прибавите и сусама. Застелете продълговата формичка с домакинска хартия.
Сложете внимателно хлебчето. Поръсете го със сусам и го оставете на топло да втаса.
Когато хлебчето се надигне, го сложете в загрята фурна на 150 градуса.
Печете така около 10 минути, след което увеличете градусите до 200 и изпечете до готовност.
Може да проверите готовността с помощта на дървена клечица.