Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе, пълнено с гъби и моцарела

Пилешко филе, пълнено с гъби и моцарела

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Пилешко филе, пълнено с гъби и моцарела
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Много любов има в тази рецепта, любов, внимание към детайла и отношение към добрата храна"

Необходими Продукти

  • за гъбите
  • краве масло - 4 с.л.
  • гъби - 250 г, нарязани
  • чесън - 4 скилидки, смлени
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за пилето
  • пилешки гърди - 4 бр., без кожа
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лук на прах - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • моцарела - 8 филийки сирене
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган или кашкавал
  • за соса
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 големи скилидки, смляни или нарязани на ситно
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • течна сметана - 1 - 1/2 ч.ч.
  • прясно сирене - 1/2 ч.ч. фино настъргано Пармезан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • царевично нишесте - 1/2 ч.л., смесено с 2 с.л. вода (ако искаме да сгъстим соса)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото в тиган. Слагаме чесъна и бъркаме за около минута. Добавяме гъбите, солта, пипера и магданоза. Готвим, докато гъбите омекнат и течността се изпари, като от време на време разбъркваме.

Подсушаваме пилешките гърди. Овкусяваме със солта, пипера, лука и магданоза. Правим прорез по дължина, така че да се получи джоб. Във всяко парче слагаме по 2 резена моцарела и разпределяме гъбите равномерно. Ако останат гъби ще ги използваме за соса.

Слагаме вътре и по 1 с.л. пармезан. Затваряме пилешкото с няколко клечки за зъби. В тигана, в който сме приготвяли гъбите, запечатваме месото до златисто. Прехвърляме го в тавичка и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

За соса запържваме чесъна в зехтина. Намаляваме топлината и добавяме горчицата и половината сметана. Доливаме останалата сметана и пармезана.

Разбъркваме, докато се разтопи, и при необходимост сгъстяваме с нишестето. Подправяме със сол и пипер на вкус. Ако са ни останали от гъбите, ги прибавяме към соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: