Сьомга с ядки на фурна

23/05/2019
"Изкушаващо лесно и много вкусно предложение за любителите на рибата - не пропускайте да се възползвате от него "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се изплаква под течаща вода и се подсушава много добре. Намазва се обилно със зехтин. Ако е едно голямо филе, може да го нарежете на 2-3 дебели ленти.

Ядките се накълцват на ситно и с този микс се овалва сьомгата, така че ядките добре да полепнат.

Рибата се поставя в намазнена тавичка, посолява се и се пъха в загрята на 200 -220 градуса фурна за 10-12 минути, в зависимост от дебелината на филето.

Сьомгата с ядки се поднася топла с гарнитура по избор и резени лимон.

Добър апетит.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар