Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Свинска дроб сарма в було по гръцки

Свинска дроб сарма в було по гръцки

Свинска дроб сарма в було по гръцки2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вижте как майсторите правят ароматна дроб сарма - с було и много мерак"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг, шарено
  • свински черен дроб - 500 г
  • свинско було - 1 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • люти чушки - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязаните на малки парчета месо, свински дроб и праз със ситно нарязаното чушле, чубрицата и солта.

Измийте свинското було с хладка вода, нарежете го на парчета, колкото среден по размер лозов лист, и във всяко сложете по 1 с.л. от добре разбърканата смес и направете сарми.

Наредете ги в намазана с маста тавичка, налейте виното и 2 ч.ч. вода и печете свинска дроб сарма в було по гръцки около 40 мин в умерена фурна, като през 10-ина мин ги поливате със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: