Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма по самоковски

Дроб сарма по самоковски

ХаджиеваХаджиева
Чирак
1142
Дроб сарма по самоковски
Снимка: Хаджиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Дроб сарма по самоковски - оригинална рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка/може и кромид
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г пресни
  • спанак - 300 г
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен - пресен
  • За заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дроб сарма по самоковски за любителите на агнешка карантийка.

Първо сваряваме дреболиите от агне. След като са се сварили, оставаме да се охладят и режем на кубчета. В нагорещено олио си запържваме лука и гъбите.

След това си добавяме, нарязаните на ситно дреболии и почистения и нарязан на ситно спанак.

Пържим за около 2-3 минути. Отнемаме от котлона и добавяме ориза.

Разбиваме си яйцето и прясното мляко и ги добавяме към продуктите в тигана. Прибавяме подправките, разбъркваме добре, и прехвърляме в подходяща тава.

Добавяме равни количества вода и от прецедения бульон, в който сме варили дреболиите.

Печем ориза с агнешки дреболии на 200 градуса за около 60 мин. Приготвяме си заливката, като разбием яйцата, киселото мляко и брашното.

Разбиваме хубаво, до хомогенна смес. След като водата е извряла, добавяме заливката и печем до златисто агнешката дроб сарма.

При желание поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: