Начин на приготвяне
Шоколадова смес: Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня или в микровълновата и леко оставяме сместа да се охлади.
Яйцата разбиваме със захарта и ванилията. Към тази смес внимателно прибавяме шоколадовата, а след като се смесят добре добавяме и пресятото с бакпулвер брашно.
Смес с крема сирене: Разбиваме продуктите за бялата смес с помощта на миксер до получаване на гладък крем.
Вишните поръсваме с брашното малко преди да ги добавим в сладкиша.
Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор. Формата за кекс застиламе с хартия за печене. Редуваме бяла и кафява смес като в средата слагаме и плодовете. Получава се много шарен и красив ужасно вкусен сладкиш. Печем за около 40 минути.
Изчаква се до пълното изстиване на сладкиша и чак след това се изважда от формата.
Украсяваме и сервираме сладкиша с вишни и крема сирене според предпочитанията.
Коментари
Относно плодовете, да както marcheva14 Мария Симеонова е описала,след обработка могат да се използват и замразени плодове.Тези от бурканчето,които аз съм използвала, се продават в лидъл когато имат италианска седмица.
Поздрав!