Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Шарено шоколадово гато с ягоди

Шарено шоколадово гато с ягоди

Шарено шоколадово гато с ягоди
Снимка: Габриела Кокичева
1 / 3
26/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Когато това не е просто сладкиш, а истинско шоколадово обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • сладолед - 200 г
  • ягоди - 3 - 4 бр.
  • кувертюр - 60 г натурален
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 40 г
  • брашно - 50 г
  • бял шоколад - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното при приготвянето на този десерт е да направим двете отделни смеси - кафява и бяла, като спазваме много точно грамажа и пропорциите на продуктите. Разделете грамажа по 50 г от маслото за кафява и също толкова за бялата смес. Без сладоледа и ягодите - те са за украса и завършек на шоколадовото суфле!

Започваме с кафявата смес, като в дълбока купа смесваме всички необходими за нея продукти без кувертюра и разбиваме енергично до получаване на еднородна смес.

Накрая прибавяме и кувертюра, който предварително сме разтопете на водна баня, и разбъркваме добре.

Бялата смес приготвяме по същия начин. Когато и двете са готови, взимаме две алуминиеви формички за печене и ги намазваме обилно с масло.

Първо слагаме по две лъжици от кафявата смес, за да се покрие дъното на формите, след което по лъжица от бялата и така продължаваме да ги редуваме до края.

Печем шоколадовото гато на предварително загрята фурна на 220 градуса за 9-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела Кокичева
Габриела Кокичева
Вкусно!
10.07.2019 04:38