Шарено реване

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шарено реване
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14
"С малко желание и много фантазия може да превърнете и обикновеното реване в истински празник за очите и стомаха"

Необходими Продукти

  • за бялата част
  • белтъци - 5 бр
  • захар - 5 с.л
  • брашно - 5 с.л
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • за жълтата част
  • жълтъци - 5 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1/ 2бр.
  • орехи - 150 г
  • какао - 2 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта. Добавете брашното с бакпулвера. Разбийте яйцата и жълтъците със захарта. Добавете брашното с бакпулвера. Изсипете 1/2 от жълтата смес в тава намазана с масло.

Поръсете с ядките и какаото. С лъжица взимайте от белтъчната смес и я слагайте на купчинки. Поръсете пак с ядки и какао.залейте с останалата жълта смес. Печете на 180 градуса за 20-25 минути.

Извадете от фурната и оставете да изстине. Сварете сиропа от захарта и водата, оставете леко да се охлади. Нарежете реването на парчета и го залейте със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Silviq Cholakova
Silviq Cholakova
В жълтата смес няма ли брашно.
25.09.2018 16:56
2