Начин на приготвяне
Най-важното при приготвянето на този десерт е да направим двете отделни смеси - кафява и бяла, като спазваме много точно грамажа и пропорциите на продуктите.
Започваме с кафявата смес, като 20 г масло и кафявият шоколад се разтопяват на водна баня и се добавя олиото. През това време в купа разбиваме останалите продукти за кафявата смес до получаването на еднородна смес. Накрая прибавяме и разтопения шоколад и разбъркваме добре.
Бялата смес приготвяме по същия начин. Когато и двете са готови, взимаме две алуминиеви формички за печене и ги намазваме обилно с масло. Първо слагаме по две лъжици от кафявата смес, за да се покрие дъното на формите, след което по лъжица от бялата и така продължаваме да редуваме до края.
Печем шоколадовото гато за 6-7 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.