Начин на приготвяне
Най-важното при приготвянето на този десерт е да направим двете отделни смеси - кафява и бяла, като спазваме много точно грамажа и пропорциите на продуктите. Разделете грамажа по 50 г от маслото за кафява и също толкова за бялата смес. Без сладоледа и ягодите - те са за украса и завършек на шоколадовото суфле!
Започваме с кафявата смес, като в дълбока купа смесваме всички необходими за нея продукти без кувертюра и разбиваме енергично до получаване на еднородна смес.
Накрая прибавяме и кувертюра, който предварително сме разтопете на водна баня, и разбъркваме добре.
Бялата смес приготвяме по същия начин. Когато и двете са готови, взимаме две алуминиеви формички за печене и ги намазваме обилно с масло.
Първо слагаме по две лъжици от кафявата смес, за да се покрие дъното на формите, след което по лъжица от бялата и така продължаваме да ги редуваме до края.
Печем шоколадовото гато на предварително загрята фурна на 220 градуса за 9-10 минути.
Коментари