Начин на приготвяне
Първо измиваме пуешките бутчета под течаща вода и ги слагаме в тенджера под налягане. След като минат 45 минути изваждаме и оставяме местоо да изтине, бульона не изхвърляме, защото ще го използваме за супата.
След като изстине месото го нарязваме на малки кубчета като за супа. После взимаме зеления пипери нарязваме на малки кубчета, това повтаряме и с лука.
Слагаме в друга тенджера лука и пипера с малко олио, запържваме след което добавяме бульона (който е около 2 литра и е много мазен), оставяме да заври за малко и слагаме фидето и нарязаното на кубчета месо, чакаме за заври хубаво.
След като фидето е готово добавяме сол, пипер, чубрица и почваме да приготвяме застройката.
В купа слагаме кисело мляко, брашно и жълтъка на едно яйце, разбъркваме добре и добавяме от супата вътре, за да стане температурата еднаква и добавяме към супата, след като е готово нарязваме магданоза вътре и сервираме пуешката супа топла.