Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка Супа»Супа от пуешко месо и цвекло

Супа от пуешко месо и цвекло

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Супа от пуешко месо и цвекло1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Искахме да е богата и ароматна, искахме да е вкусна и питателна - получи се великолепна"

Необходими Продукти

  • сланина - 100 г пушена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 300 г
  • червено цвекло - 100 г
  • картофи - 300 г
  • праз - 3 стръка
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонов сок - 30 мл
  • пуешко месо - 400 г варено или шунка
  • магданоз
  • бульон - 1 л от кубче
  • олио - 30 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът, картофите и цвеклото се почистват, измиват и нарязват на кубчета. Почистеният праз се нарязва на кръгчета.

Сланината се нарязана на кубчета и се запържва в олиото. Сипва се бульонът. Слагат се нарязаните зеленчуци и се прибавят дафиновите листа и магданоз на вкус.

Захлупва се и се вари около 20 минути. 3 минути, преди да се отстрани от огъня, се прибавя нарязаното на кубчета месо и почистените и нарязани на полумесеци ябълки.

Сваля се от огъня и се подправя с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Украсява се с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: