Шоколадов сладкиш с кокосово масло

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41517322282
28/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа за разбиване слагаме двете цели яйца + два жълтъка, пудрата захар, ванилията и разбиваме с миксер. Прибавяме течния шоколад. Аз използвах една малка кофичка(200 г) афяв НуКрема, но вие може да пробвате с друга марка по ваш избор.

Добавяме кокосовото масло и прясното мляко. Разбиваме до хомогенизиране на сместа.

Последно прибавяме пресятото брашно и бакпулвера. Трябва да се получи нормална смес като за кекс.

Ако желаете, може да прибавите в сместа и алкохол, около 50 мл Бейлис, ром, коняк.

Намажете форма за торта с подвижен ринг или тава със средна големина с кокосово масло.

Набрашнете леко и изсипете сместа. Загладете отгоре и поръсете кокосов чипс.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

След като изстине, нарежете шоколадовия сладкиш на парчета - триъгълни, квадрати или ромбове.

Този шоколадов сладкиш с кокосово масло е подходящ за консумация за из път.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар