Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов сладкиш с кокосово масло

Шоколадов сладкиш с кокосово масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Шоколадов сладкиш с кокосово масло
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
28/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Погрижете се вкъщи винаги да има от този шоколадов сладкиш - щом децата огладнеят, това е първото нещо, към което ще посегнат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. цели яйца + 2 бр. жълтъка
  • брашно - около 350 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • пудра захар - 200 г
  • кокосово масло - 150 г
  • течен шоколад - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосов чипс - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа за разбиване слагаме двете цели яйца + два жълтъка, пудрата захар, ванилията и разбиваме с миксер. Прибавяме течния шоколад. Аз използвах една малка кофичка(200 г) афяв НуКрема, но вие може да пробвате с друга марка по ваш избор.

Добавяме кокосовото масло и прясното мляко. Разбиваме до хомогенизиране на сместа.

Последно прибавяме пресятото брашно и бакпулвера. Трябва да се получи нормална смес като за кекс.

Ако желаете, може да прибавите в сместа и алкохол, около 50 мл Бейлис, ром, коняк.

Намажете форма за торта с подвижен ринг или тава със средна големина с кокосово масло.

Набрашнете леко и изсипете сместа. Загладете отгоре и поръсете кокосов чипс.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

След като изстине, нарежете шоколадовия сладкиш на парчета - триъгълни, квадрати или ромбове.

Този шоколадов сладкиш с кокосово масло е подходящ за консумация за из път.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: