Начин на приготвяне
В дълбока купа за разбиване слагаме двете цели яйца + два жълтъка, пудрата захар, ванилията и разбиваме с миксер. Прибавяме течния шоколад. Аз използвах една малка кофичка(200 г) афяв НуКрема, но вие може да пробвате с друга марка по ваш избор.
Добавяме кокосовото масло и прясното мляко. Разбиваме до хомогенизиране на сместа.
Последно прибавяме пресятото брашно и бакпулвера. Трябва да се получи нормална смес като за кекс.
Ако желаете, може да прибавите в сместа и алкохол, около 50 мл Бейлис, ром, коняк.
Намажете форма за торта с подвижен ринг или тава със средна големина с кокосово масло.
Набрашнете леко и изсипете сместа. Загладете отгоре и поръсете кокосов чипс.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
След като изстине, нарежете шоколадовия сладкиш на парчета - триъгълни, квадрати или ромбове.
Този шоколадов сладкиш с кокосово масло е подходящ за консумация за из път.
Да ви е вкусно!