Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сбричолата с череши, рикота и шоколад

Сбричолата с череши, рикота и шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Сбричолата с череши, рикота и шоколад
Снимка: marcheva14
1 / 4
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вълшебно вкусна сбричолата, за каквато всеки може само да си мечтае"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г , обикновено
  • краве масло - 100 г, стайна температура
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 100 г, кристал
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • пудра захар - за поръска
  • Пълнеж
  • череши - 400 г
  • рикота - 250 г
  • черен шоколад - 50 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Форма с ринг 22 -23 см леко намаслена и покрита с хартия за печене.

Черешите се почистват от костилките. Оставят се настрана. Нарязва се шоколадът на груби парчета.

В купа се смесва рикотата с пресятата пудра захар, разбърква се и се прибавят черешите и шоколадовите парчета. Оставя се настрана до ползването ѝ.

В купа се разбива яйцето, захарта до пяна, прибавя се солта, следва мекото маслото на кубчета, разбива се отново и по-малко на порции се прибавя брашното с бакпулвера.

Разбива се с миксер на средна степен. Ако тестото е прекалено сухо, се добавят до 2 с.л. студена вода, за да оформи спойка.

Оформя се тесто, от което се откъсва една топка и се оставя във фризер, за да може да се стегне максимално.

Другата част - около 2/3 от тестото, се полага във формата, оформя се дъното и се вдига по-висок борд.

Изсипва се сместа с черешите, заравнява се.

Изважда се замръзналото тесто и се рендосва през едро ренде върху плънката, за да се оформят едри трохи.

Паят се пече на 180 градуса за около 25/30 мин.

Изважда се от фурната и черешовият пай се охлажда за около 30 мин в самата форма, а след това се освобождава рингът.

Охлажда се напълно Сбричолатата с череши, рикота и шоколад и по избор преди поднасяне се посипва с малко пудра захар.

Източник: I sapori di casa

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: