Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса.
Тортена форма с ринг - с диаметър 24 см. покрита с хартия за печене.
В купа се изсипва брашното, добавя се цялото яйце, жълтъкът, добавя се претритата лимонова кора в цялата захарта, щипката сол, бакпулвера и студеното масло на кубчета.
Сместа се претрива с ръчен блендер, докато стане на трохи. Така, както са трохите, се оставят в хладилник, за около 1 час.
КРЕМ
В тенджера се изсипва млякото, захарта, нишестето, лимоновата кора и леко разбитите жълтъци. Поставя се на умерен огън и се сварява гъст крем при непрекъснато разбъркване. Сваля се от котлона и се прибавя чаената лъжичка ванилия. Разбърква се и се оставя да се охлади.
Във формата, покрита с хартия, се изсипват от половината маслени трохи, отгоре се изсипва крема и се разхвърлят черешиге, може да се ползват ягоди. Покрива се с останалата част от трохите.
Пече се на 170-180 градуса около 35-40 мин. Охлажда се и се оставя в хладилник, за да стегне.
Източник: buonafursettaivana.blogspot.com
Коментари