Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сбричолата с череши

Сбричолата с череши

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сбричолата с череши
Снимка: marcheva14
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Една рецепта, за която всички питат - Сбричолата с череши"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • захар - 140 г
  • масло - 140 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
  • КРЕМ
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • царевично нишесте - 70 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
  • череши - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Тортена форма с ринг - с диаметър 24 см. покрита с хартия за печене.

В купа се изсипва брашното, добавя се цялото яйце, жълтъкът, добавя се претритата лимонова кора в цялата захарта, щипката сол, бакпулвера и студеното масло на кубчета.

Сместа се претрива с ръчен блендер, докато стане на трохи. Така, както са трохите, се оставят в хладилник, за около 1 час.

КРЕМ

В тенджера се изсипва млякото, захарта, нишестето, лимоновата кора и леко разбитите жълтъци. Поставя се на умерен огън и се сварява гъст крем при непрекъснато разбъркване. Сваля се от котлона и се прибавя чаената лъжичка ванилия. Разбърква се и се оставя да се охлади.

Във формата, покрита с хартия, се изсипват от половината маслени трохи, отгоре се изсипва крема и се разхвърлят черешиге, може да се ползват ягоди. Покрива се с останалата част от трохите.

Пече се на 170-180 градуса около 35-40 мин. Охлажда се и се оставя в хладилник, за да стегне.

Източник: buonafursettaivana.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
идеален е за футболните мачове, да се съберем жените на чаша кафе и този вкусен десерт.
21.06.2018 16:10
1