Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десерт в бурканче Алис

Десерт в бурканче Алис

Kostadin StefanoffKostadin Stefanoff
Новак
1814036
Десерт в бурканче Алис
Снимка: Kostadin Stefanoff
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Страхотен десерт, който препоръчваме на всички лакомници от сърце"

Необходими Продукти

  • За крема
  • сметана - 500 мл пълномаслена (животинска, 30% масленост минимум)
  • пудра захар - 2 с.л.
  • домашно сладко - 2 с.л. (вид по избор)
  • ликьор - 1 с.л. по желание, марсала
  • ванилия - 1 пакет
  • За основата
  • крекери - 80 г (или каквито и да било ронливи бисквити)
  • краве масло - 60 г
  • За декорация
  • горски плодове - 100 г пресни *
  • шоколадови стърготини
  • мента - листенца
  • ядки - nатрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във кана налейте сметаната и започнете да разбивате с миксер. Добавяйте пудрата захар и ванилията постепенно, докато разбивате. Трябва да се получи гъста бита сметана - твърди връхчета.

Когато това стане, добавете алкохола, ако сте решили да слагате, и домашното сладко, разбъркайте с лъжица, докато се оцвети хубаво сметаната, (може и шарена да я оставите, не е проблем).

Натрошете или разбийте в блендер бисквитите, но не на брашно. Оставете да има и по едри парченца за текстура. Разтопете маслото и го добавете към

разбитите бисквити. Разбъркайте, докато се смесят хубаво.

На дъното на чаша/бурканче/купичка сложете около 1 пръст от бисквитите, върху тях сложете от плодовете /*може и такива от компот, но ги изцедете хубаво преди това/, допълнете със крема и декорирайте с още плодове.

Цялостното оформление е лично ваш избор и артистичност. Можете да смеситекрема с бисквитите и това е добра комбинация.

И сега най-трудната част - оставете плодовия десерт за няколко часа в хладилник.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: