Начин на приготвяне
Във кана налейте сметаната и започнете да разбивате с миксер. Добавяйте пудрата захар и ванилията постепенно, докато разбивате. Трябва да се получи гъста бита сметана - твърди връхчета.
Когато това стане, добавете алкохола, ако сте решили да слагате, и домашното сладко, разбъркайте с лъжица, докато се оцвети хубаво сметаната, (може и шарена да я оставите, не е проблем).
Натрошете или разбийте в блендер бисквитите, но не на брашно. Оставете да има и по едри парченца за текстура. Разтопете маслото и го добавете към
разбитите бисквити. Разбъркайте, докато се смесят хубаво.
На дъното на чаша/бурканче/купичка сложете около 1 пръст от бисквитите, върху тях сложете от плодовете /*може и такива от компот, но ги изцедете хубаво преди това/, допълнете със крема и декорирайте с още плодове.
Цялостното оформление е лично ваш избор и артистичност. Можете да смеситекрема с бисквитите и това е добра комбинация.
И сега най-трудната част - оставете плодовия десерт за няколко часа в хладилник.
Насладете се!