Начин на приготвяне
Загрейте сметаната в касерола, като внимавате да не завира.
Разбийте сиренето маскарпоне с пудрата захар. Добавете семената от шушулката ванилия.
Начупете шоколада на парчета. Смесете с горещата сметана и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане еднородна.
Налейте студеното кафе в купичка. Потапяйте бишкотите в кафето и образувайте пласт на дъното на бурканчетата.
Покрийте с пласт маскарпоне, след това полейте с шоколадовата смес.
Повторете отново пласт бишкоти, крем маскарпоне и шоколад.
Гарнирайте Тирамисуто с шоколад или натрошени бишкоти най-отгоре и охладете десерта за кратко преди сервиране.
Коментари