Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави малки хлебчета

Пухкави малки хлебчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пухкави малки хлебчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вместо цял хляб днес приготвихме пухкави малки хлебчета, за всеки да има и всички да останат доволни"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • вода - 115 мл
  • олио - 30 г
  • мая - 15 г. жива
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете водата до телесна температура и в нея разтворете маята с щипка захар.

Когато шупне, сипете олиото, също леко затоплено, и пресейте брашното със солта.

Замесете гладко и нелепнещо тесто, като ръсвате по много малко брашно по плота, ако е нужно.

Разделете тестото на 4 малки топчета и ги сложете в тавичка, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Оставете ги да втасат за 40 минути до 1 час, след това ги поръсете с малко брашно.

Изпечете хлебчетата в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути или докато видите, че са почервенели.

Охладете пухкавите малки хлебчета върху решетка и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: