Начин на приготвяне
Затоплете леко смесените вода и мляко, добавете захарта и маята, разбъркайте и оставете на топло за 10 минути. Пресейте брашното, направете кладенче и добавете солта, олиото и шупналата мая.
Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете за 1 час на топло да удвои обема си.
Премесете втасалото тесто и го разточете на лист с дебелина 1 см. Тук ще ви са нужни метален ринг с диаметър 7 см и резачка за ябълки.
С ринга изрежете кръгчета, кръгчетата разрежете с резачка за ябълки, но не до край, за да можете да ги преместите по лесно в тавата.
Постeлете тава с хартия за печене, наредете получените цветчета и ги намажете с разбитите жълтък и вода. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15 минути.
Не ги препичайте, за да си останат пухкави и меки.