Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки хлебчета с пълнозърнесто и царевично брашно

Малки хлебчета с пълнозърнесто и царевично брашно

Малки хлебчета с пълнозърнесто и царевично брашно
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Седим и тайничко си мечтаем сега да опитаме тези хлебчета"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 3 с.л. пълни
  • пълнозърнесто брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 150 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • за намазване
  • вода - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете киселото мляко и в него содата да се активира. Разбъркайте и оставете настрани.

Добавете един белтък, едно цяло яйце и заквасената сметана. Разбъркайте и добавете захарта, солта и олиото.

В голяма купа пресейте двата вида брашно и бакпулвера, добавете малко по малко към тестото за вкусните хлебчета.

Покрийте тава с хартия за печене и оформете царевичните хлебчета. Изпечете ги като голяма питка или във форма за мъфини като няколко по-малки.

Смесете малко вода с жълтъка и ги намажете.

Печете малките хлебчета с пълнозърнесто и царевично брашно за половин час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: