Домашна медено-шоколадова торта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
01/06/2019
"Ето ви поредното ароматно доказателство, че от домашното по-вкусно няма "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 624
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадова Торта

Начин на приготвяне

За блата в купа разбийте яйцата със захарта, меда, солта и портокаловите корички.

Добавете содата, угасена в малко оцет, и пресятото брашно и нишесте, смесени предварително.

Разбъркайте сместа и я сипете във форма за торта, постлана с хартия за печене. Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем за около 40 минути.

Оставете готовия блат да се охлади и разрежете на две половини по хоризонтала.

За крема, в метален съд смесете нишестето, захарта, какаото, ваниловата захар, разбъркайте и налейте студеното прясно мляко.

Поставете съда на умерен огън и варите до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.

Премахнете от котлона и добавете маслото и меда, бъркайте докато се разтопят и усвоят от крема.

Сглобете тортата докато кремът е горещ, като половината крем разпределите върху единия блат. Поставете втория блат отгоре и разпределете останалата част от крема.

Декорирайте и оставете за не по-малко от 6 часа да престои преди сервиране.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар