Домашна медено-шоколадова торта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
01/06/2019
"Ето ви поредното ароматно доказателство, че от домашното по-вкусно няма "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 328
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата в купа разбийте яйцата със захарта, меда, солта и портокаловите корички.

Добавете содата, угасена в малко оцет, и пресятото брашно и нишесте, смесени предварително.

Разбъркайте сместа и я сипете във форма за торта, постлана с хартия за печене. Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем за около 40 минути.

Оставете готовия блат да се охлади и разрежете на две половини по хоризонтала.

За крема, в метален съд смесете нишестето, захарта, какаото, ваниловата захар, разбъркайте и налейте студеното прясно мляко.

Поставете съда на умерен огън и варите до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.

Премахнете от котлона и добавете маслото и меда, бъркайте докато се разтопят и усвоят от крема.

Сглобете тортата докато кремът е горещ, като половината крем разпределите върху единия блат. Поставете втория блат отгоре и разпределете останалата част от крема.

Декорирайте и оставете за не по-малко от 6 часа да престои преди сервиране.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар