Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Домашна медено-шоколадова торта

Домашна медено-шоколадова торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Домашна медено-шоколадова торта4 / 4
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Ето ви поредното ароматно доказателство, че от домашното по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • мед - 150 г течен
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. загасена в малко оцет
  • портокалови корички - 2 с.л.настъргани
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л. с връх
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 100 г
  • захар - 150 г
  • какао - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата в купа разбийте яйцата със захарта, меда, солта и портокаловите корички.

Добавете содата, угасена в малко оцет, и пресятото брашно и нишесте, смесени предварително.

Разбъркайте сместа и я сипете във форма за торта, постлана с хартия за печене. Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем за около 40 минути.

Оставете готовия блат да се охлади и разрежете на две половини по хоризонтала.

За крема, в метален съд смесете нишестето, захарта, какаото, ваниловата захар, разбъркайте и налейте студеното прясно мляко.

Поставете съда на умерен огън и варите до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.

Премахнете от котлона и добавете маслото и меда, бъркайте докато се разтопят и усвоят от крема.

Сглобете шоколадовата торта докато кремът е горещ, като половината крем разпределите върху единия блат. Поставете втория блат отгоре и разпределете останалата част от крема.

Декорирайте и оставете за не по-малко от 6 часа да престои преди сервиране.

Домашната медено-шоколадова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: