Начин на приготвяне
В купа пресейте 2 ч.ч. брашно, добавете солта, бакпулвера, киселото мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.
Останалото брашно добавете на етапи и замесете много меко и еластично тесто.
Оставете тестото да почине докато си приготвите плънката. Смесете настърганото сирене и яйцето и разбъркайте до еднородна смес.
От тестото оформете 10 топчета, всяко топче разтваряте на тънък лист и прибавяте по 1 ч.л. с връх от плънката, защипвате краищата на листата и отново оформяте на топчета.
Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене.
Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото, със сместа намажете питките обилно и ги поръсете ги с наличните за вас семена.
Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете пълнените хлебчета за около 20-25 минути до златисто-кафяв загар.
Коментари