Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Домашни пълнени питки

Домашни пълнени питки

Домашни пълнени питки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
23/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Доволните лица на всички, опитали тези невероятно вкусни пълнени питки, са основателна причина да станете събота сутрин, за да ги приготвите"

Необходими Продукти

  • мая - 30 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл за маята
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 1 кг
  • сусам
  • плънка
  • лютеница - 1/2 бурканче
  • кашкавал - 200 г
  • колбас - 200 г телешки
  • жълтък - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и се оставя 10 минути, добавя се в брашното с останалите продукти и замесваме меко тесто. Оставя се да втаса 40 минути на топло, да удвои обема си.

Разделя се на 12 топки.

Кашкавалът и колбасът се нарязват на дребни кубчета. Всяка топка тесто се разточва на малка кръгла питка, отгоре се намазва с 1 ч.л. лютеница, разпределя се малко кашкавал и колбас и свиваме като вързопче, да се оформи отново топче.

Нареждат се всички пълни топчета със свързаната част надолу, отгоре се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в студена фурна 180 градуса за 40 минути до златисто.

Поднасяме топли пълните питки, имат вкус на пица.

Чудесна домашно приготвена закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: