Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Бързи пълнени питки за закуска

Бързи пълнени питки за закуска

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Бързи пълнени питки за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 4
01/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Закуската е най-важното ядене за деня, затова и приготвихме тези ароматни пълнени питки - страхотни са"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2. 5 ч.ч. (чашата е 200 мл вместимост)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 0, 5 ч.ч.
  • плънка
  • сирене - 200 г настъргано
  • яйца - 1 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте 2 ч.ч. брашно, добавете солта, бакпулвера, киселото мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.

Останалото брашно добавете на етапи и замесете много меко и еластично тесто.

Оставете тестото да почине докато си приготвите плънката. Смесете настърганото сирене и яйцето и разбъркайте до еднородна смес.

От тестото оформете 10 топчета, всяко топче разтваряте на тънък лист и прибавяте по 1 ч.л. с връх от плънката, защипвате краищата на листата и отново оформяте на топчета.

Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене.

Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото, със сместа намажете питките обилно и ги поръсете ги с наличните за вас семена.

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете пълнените хлебчета за около 20-25 минути до златисто-кафяв загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусни!Чудесна и сполучлива рецепта
14.11.2022 14:27
Anka  Neykova
Anka Neykova
Невероятни, много вкусни и сполучлива рецепта.Аз ги навих на руло вместо да ги правя кръгли.Благодаря за вкусната рецепта.
20.08.2019 21:15
8
1