Кашкавалени питки със сусам

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор232761442
01/06/2019
"Толкова лесно се приготвят, че всеки може да стане малко по-рано и да изненада онези, които обича, с топли Кашкавалени питки със сусам "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и размийте в нея маята и захарта. Оставете за 15 минути.

Пресейте брашното заедно със солта. Направете кладенче. Угасете содата в киселото мляко.

Прибавете към брашното всички продукти, без кашкавала и маслото. Заделете един жълтък за намазване на питките.

Замесете меко и нелепнещо тесто. Нарежете кашкавала и маслото.

Без да чакате тестото да втасва го разделете на 14-16 равни топчета. Всяко разстелете с ръце, поставете по парче масло и кашкавал и оформете на питка.

Намажете тава с малко олио и подредете питките. Оставете ги да втасат за 30 минути.

След това разбъркайте заделения жълтък с 1 с.л. олио и намажете питките. Поръсете ги сусам.

Печете кашкавалените питки в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар