Начин на приготвяне
Затоплете водата и размийте в нея маята и захарта. Оставете за 15 минути.
Пресейте брашното заедно със солта. Направете кладенче. Угасете содата в киселото мляко.
Прибавете към брашното всички продукти, без кашкавала и маслото. Заделете един жълтък за намазване на питките.
Замесете меко и нелепнещо тесто. Нарежете кашкавала и маслото.
Без да чакате тестото да втасва го разделете на 14-16 равни топчета. Всяко разстелете с ръце, поставете по парче масло и кашкавал и оформете на питка.
Намажете тава с малко олио и подредете питките. Оставете ги да втасат за 30 минути.
След това разбъркайте заделения жълтък с 1 с.л. олио и намажете питките. Поръсете ги сусам.
Печете кашкавалените питки със сусам в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Добър апетит!