Начин на приготвяне
Смесете яйцата, топлото мляко, захарта и маята, покрийте и оставете за 5-10 минути.
В голяма купа пресейте брашното, разбъркайте със солта и прибавете сместа.
Омесете меко и нелепнещо тесто (при необходимост добавете още 1-2 с.л. брашно).
Покрийте тестото и го оставете за 30 минути.
Добавете към тестото мекото масло и месете около 25 минути, докато се получи гладко и еластично тесто.
Покрийте тестото с фолио и приберете в хладилник за 8 часа или за цяла нощ.
След това разделете тестото на 6 парчета, всяко по около 100 г, оформете топки и подредете малките хлебчета в тава, покрита с хартия за печене.
Около всяко от хлебчетата Бриош поставете ринг с диаметър 10 см и притиснете топките с ръка.
Оставете оформените малки питки на стайна температура за 2 часа, докато удвоят обема си.
Намажете бриош питките с разбитото яйце, поръсете със сусамовото семе и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 20-30 минути.
Бриош питки със сусам са уникални за бургери.