Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Семифредо»Семифредо с череши и боровинки

Семифредо с череши и боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Семифредо с череши и боровинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
4
"Едно разкошно семифредо, което се поднася за разхлаждане, подслаждане и прекрасно настроение!"

Необходими Продукти

  • боровинки - 60 г
  • череши - 150 г обезкостени
  • захар - 100 г
  • сметана - 220 мл. течна, сладкарска , 35% масленост
  • белтъци - 3 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден + 2 капки за белтъците
  • лешници - 10 - 15 бр. печени, неосолени
  • черен шоколад - около 20 г за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките и черешите, които се използват за рецептата за семифредо могат да бъдат пресни или замразени.

Ако се ползват замразени плодове, дори не е нужно да се чака да се отпуснат.

Плодовете, захарта и сокът от лимон се поставят на котлона и се сваряват леко за 7 минути. При пресни плодове се добавя 1 малка кафена чашка вода и се редуцира, а при замразените това не е нужно.

Плодовото кули се пасира, прецежда и оставя да изстине, след което се прибира в хладилник да стегне леко.

Белтъците се разбиват с две капки лимонов сок, на гъст сняг при водна баня на котлона (температура 50 градуса, за около 3-4 минути)

Отделно се разбива на пухкав крем и сметаната.

Плодовата смес от боровинки и череши се сипва малко по малко при белтъците и се бърка с шпатула и плавни движения до постигане на хомогенност.

Добавя се сметаната на части при същия принцип на плавно разбъркване.

Готовата смес за семифредо се пълни във желани от вас форми или кутия с капак и се прибира във фризер за 8 часа да стегне.

Семифредо от череши и боровинки се сервира не много твърдо, а леко отпуснато и поръсено с настърган черен шоколад и натрошени лешници.

Страхотен десерт за разхлаждане, подслаждане и прекрасно настроение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: