Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Прозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено

Прозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено

Прозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено
Снимка: Янка Димова Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Само за майстори, които искат да се похвалят с най-вкусното сладко на света е нашето прозрачно сладко от ягоди"

Необходими Продукти

  • ягоди - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ягоди се заливат със захарта от вечерта и се прибират в хладилника.

За да се получи перфектното прозрачно сладко, се вари не еднократно, а на три пъти след завиране.

От свекърва ми зная, че за да е прозрачно сладкото от ягоди и плодът да е цял, се приготвя така: завира за 10-15 минути 3 пъти при бъркане и се отстранява от котлона.

При първото завиране отстранявам пяната, при третото, като пробвам в чинийка гъстотата, добавям 1/2 к.л. лимонтозу.

Интервалите между варенето на сладкото от ягоди са както следва - първото сутринта, второто към обед и третото в следобедните часове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: