Начин на приготвяне
В купа разбиваме жълтъците и захарта до побеляване на гъст крем.
Добавяме олиото, разбиваме, после гасим содата в млякото и добавяме в тази смес. Накрая слагаме брашното, като бъркаме с дървена лъжица.
Печем сладкиша на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути.
Още топъл, намазваме обилно блата с конфитюра (може от ягоди, малини, боровинки.. аз сложих сладко от ягоди, което сама си приготвих).
Докато печем блата, разбиваме 4 белтъка и 10 с.л. захар на твърд сняг.
Така разбитите белтъци сипваме върху конфитюра и с помощта на щпатула правим пламъци.
Връщаме Дамския каприз във фурната и запичаме само отгоре, да се получи кафеникав цвят.
Карамела, които виждате върху белтъците, си е по мое желание.
Така сладкишът Дамски каприз става още по вкусен и неустоим.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа
Коментари