Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Къпани банички със сирене и кашкавал

Къпани банички със сирене и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Къпани банички със сирене и кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 4
07/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Най-вкусните банички са къпаните, ако не вярвате опитайте, ама не от нашите, а си направете сами"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кори за баница - 1 пакет Одрински
  • минерална вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, содата и олиото, разбъркайте. Прибавете настърганите на едро ренде сирене и кашкавал, разбъркайте до еднородна смес. Заделете 2 с.л. от сместа - с нея ще намажете баничките.

Разтворете корите и вземете една от тях, напръскайте я равномерно с минералната вода и сгънете листа на две по дължината. Върху сгънатия лист разпределете 3-4 с.л. от сместа, сгънете по 2 пръста от двата края листа и навийте на руло, поставете в намазана с олио правоъгълна тава.

Така процедирате с всичките 8 броя кори, като ги нареждате къпаните банички едно до друго в тавата.

Залейте баничките със сирене с останалото количество минерална вода равномерно. Намажете ги с заделената яйчена смес и поръсете със сусам (по желание).

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар, намалете фурната на 150 градуса и допичате за още 5 минути.

Извадете тавата и напръскайте баничките със студена вода и завийте веднага за да се задушат.

След 5 минути са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: