Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, содата и олиото, разбъркайте. Прибавете настърганите на едро ренде сирене и кашкавал, разбъркайте до еднородна смес. Заделете 2 с.л. от сместа - с нея ще намажете баничките.
Разтворете корите и вземете една от тях, напръскайте я равномерно с минералната вода и сгънете листа на две по дължината. Върху сгънатия лист разпределете 3-4 с.л. от сместа, сгънете по 2 пръста от двата края листа и навийте на руло, поставете в намазана с олио правоъгълна тава.
Така процедирате с всичките 8 броя кори, като ги нареждате къпаните банички едно до друго в тавата.
Залейте баничките със сирене с останалото количество минерална вода равномерно. Намажете ги с заделената яйчена смес и поръсете със сусам (по желание).
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар, намалете фурната на 150 градуса и допичате за още 5 минути.
Извадете тавата и напръскайте баничките със студена вода и завийте веднага за да се задушат.
След 5 минути са готови за сервиране.