Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сaрми с прясно зеле и ориз

Сaрми с прясно зеле и ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сaрми с прясно зеле и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
30-40 бр.
"Всички почитатели на сармичките да вадят тефтерите и да записват рецептата, защото я опитахме и е супер сполучлива"

Необходими Продукти

  • зеле - прясно 1 кг.
  • ориз - 150 гр.
  • телешка кайма - 750 гр.
  • мазнина - 100 мл.
  • лук - 150 гр.
  • домати - 150 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелето се попарват с вряла вода, за да омекнат.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до златисто оцветяване, разбърква се с червения пипер, ориза и ситно нарязаните домати и се смесва със смляното месо. Сместа се посолява на вкус, поръсва се с черният пипер и се разбърква добре.

От нея се приготвят средно големи сърми, увити в зелевите листа.

Нареждат се в тенджера, заливат се с вода, притискат се с чиния и се варят на тих огън до пълна готовност.

Поднасят се с подлучено с чесън кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

нина
нина
ако се сложи и доматен сос към сармите стават още по вкусни,не са сухи,правя ги от години и са любими на семейството
02.03.2014 19:24
1