Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки върху канапе от пресни картофи

Пълнени чушки върху канапе от пресни картофи

Пълнени чушки върху канапе от пресни картофи
Снимка: Росица Петрова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пълнените чушки стават все по-апетитни, защото знаем как да ви изкушим с неустоими рецепти"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • картофи - 7 - 8 бр. (пресни)
  • ориз - 1 ч ч.
  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 стрък (пресен)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете в него лука. Щом омекне, прибавете каймата и запържете и нея.

Измийте добре ориза под течаща вода.

Прибавете го и бъркайте, докато стане прозрачен (стъклен).

Добавете две чаши топла вода, подправките и сол на вкус. Гответе на слаб котлон, докато оризът поеме всичката вода.

Почистете чушките от семенната част, измийте и напълнете с полуготовия ориз. За капаче поставете от предварително нарязаните на шайби картофи.

Подмажете тава с малко олио и наредете на дъното останалите картофи. Върху тях сложете пълнените чушки.

Залейте с малко вода и поставете в загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: