Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с картофи и сирена

Пълнени чушки с картофи и сирена

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени чушки с картофи и сирена
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Независимо дали ще го сервирате за обяд или като предястие - изборът е ваш. Във всеки случай е много вкусно ястие ="

Необходими Продукти

  • чушки - 7 - 8 бр.
  • картофи - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • извара - 300 г или сирене котидж
  • сирене - 150 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • наденица - 200 г домашна пушена
  • домати - 1 - 2 бр.
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - според нуждите
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно пресния лук и намачкайте чесъна. Нарежете наденицата на пръстени. Настържете картофите. Нарежете доматите на филийки.

Нарежете чушките по дължина, почистете ги от семената и жилките, посолете и ги подредете в тава хартия, застлана с хартия за печене. Загрейте фурната до 200 градуса. Магданозът се нарязва на ситно.

Запържете и двата лука в загрятото олио с картофите, за около 10 минути, за да омекнат зеленчуците.

Добавете солта, черния пипер и магданоза.

Комбинирайте сирената с половината количество пармезан и разбъркайте в охладените картофи. Проверете вкуса на плънката и напълнете чушките с нея.

Подредете върху сиренето кръгчета колбаси и резенчета домат.

Печете около 30 минути чушките със сирена.

Поръсете с останалия пармезан и сервирайте като гарнитура или като самостоятелно ястие пълнените чушки с картофи и сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: