Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с картофи и праз

Пълнени чушки с картофи и праз

Пълнени чушки с картофи и праз
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Стара, но златна рецепта от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. червени
  • картофи - 800 г
  • сирене - 150 г краве
  • лук - 1 стрък праз
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, обелете ги и ги намачкайте с вилица. Добавете натрошеното сирене и подправките, нарежете празия лук на много дребно и добавете и него към картофената смес.

Чушките почистете от семето и дръжките, напълнете ги с картофената плънка.

Потопете леко отвора на всяка чушка в брашно, за да не изтече плънката.

Подредете чушките в тава, полейте ги с мазнина и печете на 220 градуса за 45 минути. Пълнените чушки с картофи и праз са готови.

Ароматни и много вкусни пълнени чушки, които препоръчвам!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: