Начин на приготвяне
Заквасената сметана и киселото мляко се разбиват с миксер заедно с пудрата захар, докато се получи хомогенна смес.
Желатинът се разтваря в студена вода в чаша, разбърква се и се затопля в микровълновата за 15 секунди.
След което се прибавя към млечната смес.
Използваме форма с махащо се дъно, но можете да използвате и квадратна тавичка.
Топим бишкотите в прясното мляко и редим първия ред, след което изсипваме половината от млечния крем и режем на парченца ягоди отгоре, като сме ги измили, почистили и подсушили предварително. Отгоре редим още един ред от бишкотите и остатъка от крема.
Отгоре редим цели ягодки като подредбата им е според вашите предпочитания.
След това слагаме бишкотената торта в хладилник за 2 часа. Накрая украсяваме с настърган шоколад и консумираме охладена.
Да ви е сладко!