Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта с бишкоти и пресни ягоди

Торта с бишкоти и пресни ягоди

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Торта с бишкоти и пресни ягоди
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 20 бр.
  • еспресо - 1 чаша
  • ягоди - 500 г пресни
  • захар - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 250 г
  • сметана - 200 г течна сладкарска
  • пудра захар - 3 с.л.
  • млечен шоколад - 60 г
  • кокосови стърготини -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се режат на парченца, няколко от тях се оставят цели за украса.

Нарязаните ягоди се поръсват със захарта и се оставят на страна.

Течната сладкарска сметана се разбива, добавя се заквасената сметана и пудрата захар.

Разбиват се много добре и се добавят нарязаните ягоди.

Бишкотите се потапят в еспресото и се редят във формата.

Покриват се с половината от крема.

Реди се втори пласт бишкоти Савоярди, потопени в еспресо.

Покрива се с останалия крем.

Целите ягоди се потапят в стопен шоколад, оставят се в хладилник шоколадът да стегне и се поръсват с кокосовите стърготини.

Ягодите се подреждат върху лесната бишкотена торта.

Ако ви е останал от стопения шоколад, поръсете го върху тортата с бишкоти и пресни ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: