Одринска Баница

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор268841652
09/06/2019
"Тайната на вкусната Одринка баница е в одринските кори на сач и онова зрънце любов, което влагаме във всичко, което правим "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 517
  • Преглеждания за месеца510
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и прибавете към него олиото.

Пригответе си плънката за баница, като смесите натрошеното сирене с две яйца и разбъркайте. Прибавете към тях киселото мляко, в което предварително сте погасили содата.

Вземете тава и я намажете добре с маслената смес. Поставете първата кора. Трябва да излиза от тавата. Намажете с мазнина само частта, която е в тавата. Сложете от плънката. Поставете втората кора и продължете по същия начин, като редувате маслена смес и плънка. По същия начин направете и третата кора.

След това започнете да прибирате корите, които са извън тавата. Започнете от най-горната. Прегъвате я върху плънката, отново намазвате с масло и слагате плънка. Направете същото и с втората кора. Последната само намажете с масло.

Нарежете Одринската баница на 8 триъгълника и полейте с останалата мазнина.

Разбийте 4 яйца и прибавете прясното мляко. С тази смес залейте редената баница. Оставете 15-20 минути да поеме течността.

Печете Одринската баница в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор за 30-35 минути до приятен златист загар.

След изпичане обърнете върху три купи, за да не спадне. Изчакайте 10 минути и сервирайте.

Добър апетит!

Източник: Теодора Титова - Домашни вкусотии

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Габриела
Габриела
09.06.2019 11:37
Пухкава и вкусна баничкаа :)) Благодаря за рецептата!
1
0