Начин на приготвяне
Парчето свинско месо трябва да е изключително крехко, без никаква мазнина по него. Поставя се в тенджера с достатъчно подсолена вода и се вари до момента, в който започва да се разпада.
Приготвих го в тенджера под налягане за около 45 мин, като добавих освен солта, микс зърна разноцветен пипер и корени за супа. След като е готово, се изважда и нарязва на тънки жулиени.
В цедка се изплаква под студена вода боба от консервата, отцежда се и се изсипва в купа.
Червената и зелената люта чушка се нарязват на тънки жулиени.
Орехите се накълцват с нож.
Главата червен лук се нарязва на тънки филийки. Поставя се в малка купа, добавя се водата и 1 с.л. оцет, разбърква се и се оставя за 10 мин да се маринова. След това се отцежда.
В голяма купа се изсипват жулиените месо, следва бобът, чушките, натрошените орехи, пресован чесън, много наситнен магданоз, солта, черен пипер, оцетът и се залива със зехтина, разбърква се. Оставя се салатата за 30 мин в хладилник, преди да се поднесе.
Салатата Тбилиси е изключително вкусна, сочна и засищаща, единственото, което промених, е, че вместо да ползвам ябълков оцет, ползвах хубаво и тежко балсамико.