Салата Тбилиси

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Салата Тбилиси
Снимка: marcheva14
1 / 3
09/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ние даваме рецептата за салатата, но вие ще трябва да се постараете с тоста"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • червен боб - 400 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • орехи - 50 г
  • червен лук - 1 средна по големина глава
  • ябълков оцет - 2 с.л. разделени, може и малко повече
  • вода - 50 мл
  • магданоз - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилиди
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско месо трябва да е изключително крехко, без никаква мазнина по него. Поставя се в тенджера с достатъчно подсолена вода и се вари до момента, в който започва да се разпада.

Приготвих го в тенджера под налягане за около 45 мин, като добавих освен солта, микс зърна разноцветен пипер и корени за супа. След като е готово, се изважда и нарязва на тънки жулиени.

В цедка се изплаква под студена вода боба от консервата, отцежда се и се изсипва в купа.

Червената и зелената люта чушка се нарязват на тънки жулиени.

Орехите се накълцват с нож.

Главата червен лук се нарязва на тънки филийки. Поставя се в малка купа, добавя се водата и 1 с.л. оцет, разбърква се и се оставя за 10 мин да се маринова. След това се отцежда.

В голяма купа се изсипват жулиените месо, следва бобът, чушките, натрошените орехи, пресован чесън, много наситнен магданоз, солта, черен пипер, оцетът и се залива със зехтина, разбърква се. Оставя се салатата за 30 мин в хладилник, преди да се поднесе.

Салатата Тбилиси е изключително вкусна, сочна и засищаща, единственото, което промених, е, че вместо да ползвам ябълков оцет, ползвах хубаво и тежко балсамико.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: