Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор305901794
10/06/2019
"Поводи да се опитат тези вкусни захаринки винаги ще се намерят, затова не пропускайте да си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • мас - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 500 г
  • портокалова кора - на 1 плод
  • шоколадови капки - 50 г
  • захар - 100 г (за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена).

В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко.

Към киселото мляко прибавете амонячната сода, за да се погаси. Прибавете и тях.

Пресейте брашното и започнете да добавяте на порции. Към края сложете ваниловата захар, кората на един портокал и шоколадовите капки.

Замесете меко тесто. Оставете го за 10 минути.

През това време застелете две тави с хартия за печене. От тестото късайте топчета с големина на малка кайсия и овалвайте в кристална захар.

По желание може да сложите и по една ядка (орехи, лешници, бадеми)

Подредете захаринките в тавите и печете в загряна фурна на 180 градуса за 15-20 минути.

Тези курабийки се пекат, докато леко порозовеят.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар