Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки

Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки

Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки
Снимка: Росица Петрова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Поводи да се опитат тези вкусни захаринки винаги ще се намерят, затова не пропускайте да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • мас - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 500 г
  • портокалова кора - на 1 плод
  • шоколадови капки - 50 г
  • захар - 100 г (за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена).

В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко.

Към киселото мляко прибавете амонячната сода, за да се погаси. Прибавете и тях.

Пресейте брашното и започнете да добавяте на порции. Към края сложете ваниловата захар, кората на един портокал и шоколадовите капки.

Замесете меко тесто. Оставете го за 10 минути.

През това време застелете две тави с хартия за печене. От тестото късайте топчета с големина на малка кайсия и овалвайте в кристална захар.

По желание може да сложите и по една ядка (орехи, лешници, бадеми)

Подредете захаринките в тавите и печете в загряна фурна на 180 градуса за 15-20 минути.

Тези курабийки се пекат, докато леко порозовеят.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: