Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пилешка салата с моркови и грах

Пилешка салата с моркови и грах

Пилешка салата с моркови и грах1 / 2
21/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
4
"Не салата, а истинско чудо - препоръчваме ви от сърце"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • зеленчуци микс - 500 г моркови и грах, замразена
  • червен лук - 2 средни глави, кромид
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • кисело мляко - 150 градуса, пълномаслено
  • сметана - 150 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • къри - ½ ч.л. на прах
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе със студена вода, подсушете го, изпържете го в горещото олио по 6 мин от всяка страна, поръсете го с кърито, черния пипер и солта, нарежете го на тънки ивички и го охладете.

Смесете сметаната с киселото мляко и оцета, добавете счукания чесън, сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Сварете замразените зеленчуци за 7 минути в подсолена вода, изсипете ги в гевгир да се изцедят и след като изстинат, ги смесете с пилешките ивички и нарязания на тънки кръгчета лук, залейте със сметановата смес и оставете да отлежи 35 мин.

Изсипете салатата с пиле в съда, в който ще я сервирате, поръсете я с наситнения зелен лук и я поднесете. Може да я използвате върху брускети, за сандвичи и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: