Начин на приготвяне
Измийте пилешкото филе със студена вода, подсушете го, изпържете го в горещото олио по 6 мин от всяка страна, поръсете го с кърито, черния пипер и солта, нарежете го на тънки ивички и го охладете.
Смесете сметаната с киселото мляко и оцета, добавете счукания чесън, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Сварете замразените зеленчуци за 7 минути в подсолена вода, изсипете ги в гевгир да се изцедят и след като изстинат, ги смесете с пилешките ивички и нарязания на тънки кръгчета лук, залейте със сметановата смес и оставете да отлежи 35 мин.
Изсипете салатата с пиле в съда, в който ще я сервирате, поръсете я с наситнения зелен лук и я поднесете. Може да я използвате върху брускети, за сандвичи и т.н.