Пълнозърнести солени бисквити

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
814
4k
4k
1k
4
11/06/2019
"Хрупкави, солени и здравословни - едни бисквити, които всяка майка спокойно може да приготви за децата си"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции65
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 120
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • пълнозърнесто брашно -   2 ч.ч.
  • овесени ядки -   1/2 ч.ч. фини
  • сода - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • чубрица - няколко щипки по желание
  • шарлан - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сусам - 2 - 3 шепи за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Най-бързите и лесни пълнозърнести солени бисквити в 5 стъпки:

1. Омесваме меко тесто от пълнозърнестото брашно, овесените ядки, содата за хляб, чубрицата и водата. Месим заедно с шарлана, за да придобие още по-хубав цвят и еластичност, както и за да не е сухо.

2. Разстиламе равномерно с малка точилка в тава (намазнена с шарлан), така че да се получи тънък пласт около 5 мм (може и малко по-дебело, въпреки че при печенето леко ще бухнат).

3. Поръсваме равномерно със сусам и го притискаме с длан или с малката точилка, за да се залепи много хубаво.

4. Нарязваме на малки правоъгълничета солени бисквити около 4 см на 2 см. Най-удобно се реже с назъбен нож на големи напречни линии, които можем да повторим, за да сме сигурни, че не са много слепени.

5. Печем соленките на 200 градуса за около 20-25  минутки.

И сме готови! За да останат мекички, можем да ги съхраним още топли в кутия със затворен капак, а ако ги искаме хрупкави, ги оставяме да изстинат и тогава ги прибираме.

Чудесни за из път и в междинките измежду храненията.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар