Печени домати с козе сирене и мащерка

11/06/2019
"Уж просто домати и сирене, а вкусът е великолепен "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата177
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Доматите се измиват, подсушават и нарязват на шайби с дебелина около 6-7 мм. Подреждат се в тавичка, покрита с хартия за печене, и се поръсват с малко сол, зехтин и мащерка.

2. Козето сирене също се реже на кръгчета със сходна дебелина или малко по-дебели. Върху всеки домат се слага парче сирене и се поръсва обилно с кафявата захар и още от ароматната подправка.

3. Готовите канапета от домати и козе сирене се напръскват със зехтин и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато захарта се разтопи и хване коричка.

4. Предястието се поднася с препечени филийки.

В зависимост от солеността на сиренето, което имате, може да използвате сол или не. Аз лично мисля, че е необходимо да има контраст сладко/солено, затова, ако попадна на по-несолено руло козе сирене, то се постаравам да овкуся добре доматите.

Бързо, много лесно и вкусно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар