Гъби с вермут

15/05/2013
Василена Стойкова
отВасилена СтойковаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 193
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на слаб огън и добавете в него гъбите, нарязани на филийки. Посолете и ги задушавайте за около 20 минути.

Когато цялата течност почти се изпари, наръсете отгоре с брашното. Като бъркате непрекъснато добавете сметана и подправките.

Оставете ястието да се задушава още 10 минути.

Непосредствено преди поднасяне сложете вермута и разбъркайте.

Тези гъби обикновено се сервират върху овкусени препечени филийки или като гарнитура към различни видове меса.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар