Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Супа с миди и праз

Супа с миди и праз

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Супа с миди и праз2 / 2
15/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • миди - 2, 4 кг
  • сайдер - 300 мл / може и ябълков оцет/
  • праз - 2 стръка праз
  • лук - 3 стръка пресен лук
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 150 мл
  • брашно - 50 г
  • масло - 50 г
  • бульон - 900 мл рибен бульон
  • магданоз - 4 с.л. нарязан магданоз
  • копър - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера поставете почистените миди, праза, сайдера, лука и подправките. Сложете капак и кипнете на слаб огън за една-две минути, колкото да се отворят мидите.

Мидите, заедно със сока им се отварят една по една и се изсипват обратно при зеленчуците. Налива се и рибният бульон.

Върнете обратно на котлона. В отделен съд разбийте брашното с маслото и постепенно ги прибавете в тенджерата при рибния бульон. Оставете супата да ври 10 минути на слаб огън за да се сгъсти.

Махнете супата от котлона и застройте със сметаната, разтворена в разбитите жълтъци. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: